ČLÁNKY

wifi free

Tel: 735 000 838

Otevírací doba

PO-PÁ 11:00-22:00

SO-NE 11:00-22:00

Facebook

Facebook

 

Rioba

RIOBA je kvalitní prémiová káva pěstovaná v oblasti Kostariky. Pražená v Italském Janově. Od ostatních značek se liší svou jedinečnou chutí s jemně kořeněným tónem, čokoládovým nádechem a minimem kyselosti.

Mapa

Galerie

počítadlo

6 Důvodů, proč pít čaj!

6 Důvodů, proč pít čaj!

tento lahodný nápoj nás umí zahřát i osvěžit, je lahodný a chutná nám, ale měli bychom ho pít z monha jiných důvodů, jakých? to si prozrad… Celý článek…

Čaj

Čaj

Čaj (z výslovnosti čínského 茶 – čcha v mandarínském a kantonském dialektu; v dialektu min významného přístavu Sia-men čteno te – odtud pojmenování v mnoha jiných jazycích) je kulturní nápoj, připravovaný obvykle louhováním lístků rostliny čajovníku v hor….. Celý článek…

Káva Rioba

Rioba

RIOBA je kvalitní prémiová káva, která se od ostatních značek liší svou jedinečnou chutí s jemně kořeněným tónem a čokoládovým nádechem.

Úspěch této kávy spočívá zejména v osobitém receptu namíchání správných zrnek kávy různých odrůd z různých oblastí, pečlivě vytříděných a šetrně upražených.

RIOBA se praží v italském Janově, v rodinném podniku se stoletou tradicí. Zde jsou kvalitní zrna pražena speciální recepturou, která dodává kávě charakteristickou chuť s výrazným aroma.

Typ: 100% arabica
Původ: Plantáže střední ameriky v okolí Kostariky
Pražírna: Janov Itálie
Původ: Plantáže v okolí Kostariky

Kávová zrna pochází ze Střední Ameriky z oblastí Kostariky. Chuť je naprosto vyvážená – čistá a lehká s minimální kyselostí. Aroma je intenzivní a lze v něm nalézt lehce oříškovo-čokoládový nádech.Je skvělou volbou pro pravé italské espresso, které si vychutnají i opravdoví gurmáni. Připravíme z ní také i ty nejlepší kávové speciality.

Káva RIOBA si Vás získá svou jedinečnou chutí pravého italského espressa s lahodnou vůní a bohatou krémovou pěnou.

Správná příprava Espressa

Správná příprava espressa

Chceš se dozvědět, jak se správně připravuje espresso? Tak v tomhle článku ti to shrneme do několika krůčků. Uvidíš, že to není žádná velká alchymie, nejdůležitější je mít kvalitní pressovač a samozřejmě kvalitní kávu. Samosebou tyhle dvě základní věcičky u nás máme, tak si k nám na jedno ,,pressíčko“ skoč :) Celý článek….

O kávě

O kávě

Pražení kávy je velkým uměním a nejcitlivější částí úpravy kávy vůbec. Kávu praží odborníci většinou v malých pražírnách již v lokalitách, kde se káva pěstuje. Čerstvá kávová zrna mají zelenou, šedozelenou, modrozelenou až žlutohnědou barvu. Chuť kávy se plně vytvoří až po upražení. Kávová zrnka se praží za vysokých teplot v pražících strojích, na které dohlí… Celý článek…